Tænd grillen og tilbered en pousin til hver gæst. Servér med estragon og ristet blomkål.
Ristet blomkål med hindbær:
• 200 g grønne bønner
• 1 lille blomkål
• 30 g smør
• 100 g hindbær
• salt og peber
• lidt olivenolie
• reven skal af 1 ubehandlet citron
• 600 g nye kartofler
Poussiner:
• 4 små poussiner
• 2 spsk. Olivenolie
• 6 kviste frisk estragon
• saft af 1 citron
• 2 citroner
• salt og peber
Ristet blomkål
- Nip bønnerne, kog dem i 3 minutter og afdryp.
- Del blomkål i mindre buketter, og skær dem i skiver.
- Smelt smørret på en pande, og rist blomkål og grønne bønner ved god varme et par minutter. Det kan du eventuelt også gøre på grillen.
- Tag grøntsagerne af panden, og vend med friske hindbær. Smag salaten til med salt og peber, og dryp lidt olivenolie og citronskal over.
- Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
Poussiner
- Tænd op i grillen.
- Halvér poussinerne. Rør olie med hakket estragon og citronsaft, og gnid marinaden ind i poussinerne. Krydr med salt og peber, og grill over gløder i ca. 12 minutter på hver side til kødsaften er klar.
- Halvér citronerne. Vend de kogte kartofler med lidt olie, og grill dem gyldne sammen med citronerne.
- Servér poussiner med ristet blomkål, grillstegte kartofler og citroner. Dryp lidt olivenolie over.
Af Lone Kjær © Anders Scønneman